voetbalzone

Dolberg staat na maanden voor rentree: ‘Ik ben nog niet honderd procent’

Chris Meijer07 apr 2018, 11:26
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2018, 11:26
Advertentie

Kasper Dolberg ontbrak de afgelopen maanden bij Ajax met een voetblessure, die hij in december opliep. De kans is aannemelijk dat de Deense spits komend weekend weer tot de wedstrijdselectie behoort voor het thuisduel met Heracles Almelo. Het betekent voor Dolberg de afsluiting van een vervelende periode.

“Weet je, tijdens die langdurige blessure waren de dagen zo lang. Dan zijn er periodes waarin het voor je gevoel heel langzaam gaat. Op dit moment gaat het de goede kant op. Dat gevoel heb ik lang niet gehad, ongeveer tweeënhalve maand niet. Het voelt goed om terug te zijn, het is veel leuker op het veld”, zegt Dolberg op de officiële website van Ajax. Door de blessure is het onzeker of de twintigjarige spits deel uit zal maken van de Deense WK-selectie.

“Ik weet zeker dat ik tegen die tijd fit ben, maar ik moet het nog wel laten zien. Ik weet niet of ik zondag al mijn rentree maak, maar het is wel reëel. Wat ik al die tijd het meest heb gemist? Op het doel schieten, denk ik”, vervolgt de aanvaller. Dolberg noemt het ‘leuk’ om weer terug te zijn op het veld. “Het is iets waar je elke dag naar toe hebt gewerkt. Ik moet me nog verbeteren, ik ben nog niet honderd procent. Ik moet weer fit worden.”

“Mijn lichaam moet weer wennen aan trainen en rennen. Ik voel me goed, maar we doen het stap voor stap. Het gaat goed. Mijn blessure is helemaal genezen en ik voel er niets meer van, maar de rest van de voet moet er nog aan wennen. Daar werk ik nu aan”, concludeert Dolberg, die dit seizoen tot dusver 25 wedstrijden speelde. Daarin kwam de Deen tot 8 doelpunten en 2 assists.

Bezig met laden …