voetbalzone

Dolberg toont fonkelnieuw kapsel tijdens presentatie bij zijn nieuwe club

Mart Oude Nijeweeme07 jul 2023, 19:21
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2023, 19:21
Advertentie

Kasper Dolberg vervolgt zijn voetballoopbaan bij RSC Anderlecht, zo bevestigt de Belgische club via de officiële kanalen. De Deense spits komt over van OGC Nice en kost Anderlecht zo'n zes miljoen euro. Dolberg, die zijn wilde haren van weleer verloren is bij een kappersbezoek, had in Frankrijk nog een contract tot volgend jaar zomer, maar kwam niet meer voor in de plannen. Afgelopen halfjaar speelde hij op huurbasis voor TSG Hoffenheim.

Dolberg geldt als eerste zomeraanwinst van Anderlecht. De club is het met Nice op hoofdlijnen eens over een meerjarig contract. Verwacht wordt dat de 25-jarige spits zelf ook snel tot overeenstemming komt met zijn nieuwe werkgever. Anderlecht heeft met de verkoop van Bart Verbruggen (20 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion) de nodige slagkracht gekregen en maakt daar meteen dankbaar gebruik van.

Nice betaalde in augustus 2019 ruim twintig miljoen euro om Dolberg over te nemen van Ajax, maar na een redelijk eerste seizoen ging het bergafwaarts met de Deen. Tot dusver speelde de rechtspoot 85 wedstrijden voor de Franse middenmoter, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en 7 assists. Nice verhuurde Dolberg zonder al te veel succes aan Sevilla en Hoffenheim en neemt nu definitief afscheid van de veertigvoudig Deens international.

Anderlecht, dat afgelopen seizoen op een teleurstellende elfde plek eindigde in België, hoopt met Dolberg scorend vermogen aan de selectie toe te voegen. Het aflopende contract van Islam Slimani wordt niet verlengd, terwijl ook Benito Raman mag vertrekken. De club zag bovendien een bod op Boca Juniors-spits Luis Vázquez van tafel worden geveegd. Nice lijdt met het vertrek van Dolberg een flink miljoenenverlies.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …