Dolend Man United kwakkelt verder in Capital One Cup

Thijs Post07 jan 2014, 21:37
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2014, 21:37

Manchester United blijft maar kwakkelen en kwakkelen. De ploeg van manager David Moyes heeft het bijzonder lastig in de competitie, er kwam zondag een einde aan het avontuur in de FA Cup en nu staat ook de eindstrijd in de Capital One Cup op losse schroeven. The Red Devils verloren dinsdagavond in het tweede bekertoernooi van het land met 2-1 bij Sunderland. Nog geen man overboord: op 22 januari krijgt de voetbalgrootmacht in eigen huis de kans om alsnog een plek in de finale veilig te stellen.

/

Het was niet goed, want Manchester United in de eerste helft liet zien. Alleen Adnan Januzaj maakte een goede indruk, al kreeg Ryan Giggs na 25 minuten wel een dot van een kans. De middenvelder haalde uit van afstand en hij raakte, nadat de bal het been van een Sunderland-verdediger toucheerde, de lat. Het was het sein voor de bezoekers om het tempo op te schroeven. Het leverde, buiten een afgekeurd doelpunt van Januzaj, niet veel grote kansen op. Januzaj schoot de bal eerst tegen Giggs aan, die buitenspel stond. Dat hij het ding daarna tegen de touwen trapte, was dus tevergeefs.

Manchester United werd richting de rust dus sterker en sterker, maar het was juist Sunderland dat op slag van de onderbreking op voorsprong kwam. De bal belandde bij de tweede paal in het strafschopgebied van Manchester United, waar Giggs het ding (onder druk van Phil Bardsley) over zijn eigen doellijn werkte.

/

De tweede helft was nog maar een paar minuten bezig of de bezoekers kwamen op gelijke hoogte. Tom Cleverley mocht een hoekschop nemen en verdediger Nemanja Vidic torende boven iedereen uit om de bal tegen de touwen te knikken. Wie dacht dat Manchester United zou doordrukken had het mis. Tien minuten later werd Adam Johnson namelijk ondersteboven gelopen door Cleverley, waardoor Fabio Borini mocht aanleggen van elf meter. De Italiaan schoot onberispelijk binnen.

In de slotfase ging Manchester United nog op zoek naar een late gelijkmaker, maar die zou niet meer vallen. Sunderland hield iedereen achter de bal en kwam niet meer in de problemen. Voor het eerst sinds 1992 leed Manchester United zodoende drie nederlagen in een week. Het goede nieuws voor Moyes en consorten is dat Robin van Persie en Wayne Rooney, die nog niet inzetbaar waren in het Stadium of Light, in de terugwedstrijd mogelijk wel weer inzetbaar zijn bij Manchester United.