voetbalzone

‘Dolend Valencia polst werkloze Benítez daags na 7-0 nederlaag’

Daniel Cabot Kerkdijk04 feb 2016, 19:09
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2016, 19:09
Advertentie
voetbalzone

Rafael Benítez keert mogelijk terug op de bank van Valencia, zo verzekeren diverse Spaanse media donderdagavond. De dolende Primera División-club zou vandaag, een dag na de ontluisterende 7-0 bekernederlaag tegen Barcelona, contact hebben gezocht met het management van de oefenmeester, die in het verleden al voor los Che werkzaam was.

Het eerste contact zou zijn gelegd door Jesús García Pitarch, die vorige maand tot de nieuwe technisch directeur van Valencia werd benoemd. Garcia Pitarch en Benitez zijn geen onbekenden van elkaar, daar de bestuurder in het verleden al de verantwoordelijke voor de transferzaken was. Tussen 2002 en 2004 hadden García Pitarch en Benítez dagelijks contact met elkaar. Hoewel de twee niet elkaars beste vrienden waren, slaagde de directeur erin om de financiële situatie van de club te verbeteren en zorgde Benítez voor de sportieve successen. Onder leiding van de trainer won Valencia twee landstitels en de voormalige UEFA Cup.

voetbalzone

Benítez was nadien werkzaam voor Liverpool, Internazionale, Chelsea, Napoli en Real Madrid. Bij laatstgenoemde club werd hij precies een maand geleden ontslagen, na amper een half jaar. Benítez is nog ongekend populair in de sinaasappelstad en zijn eventuele komst in de zomer zou de boze supporters kunnen kalmeren. Nuno Espírito Santo werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten en het povere spel, maar zijn verrassende opvolger Gary Neville heeft Valencia ook niet op de rails kunnen krijgen.

In principe blijft Neville tot het einde van het seizoen voor de selectie staan en maakt hij vervolgens plaats voor Benítez, zo klinkt het. Mochten de resultaten de komende weken niet beter worden, dan valt het congé van de Engelsman niet uit te sluiten. In dat geval vermoeden de lokale media dat clubman Voro of jeugdtrainer Curro Torres de voetbaljaargang afmaakt. Los Che staan nu twaalfde, een plek lager sinds de aanstelling van Neville. Onder de Engelsman werden slechts vier van de vijftien officiële duels in winst omgezet, inclusief een bekerduel met Segunda División B-club Barakaldo.

Bezig met laden …