voetbalzone

Dolgelukkige Crespo is bij Parma weer waar het allemaal begon

Robert Smid30 jan 2010, 11:13
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2010, 11:13
Advertentie
/

Hernán Crespo keert terug bij de club waar zijn Europese carrière werd gestart. De inmiddels 34-jarige Argentijn gaat vanaf heden de clubkleuren van Parma weer verdedigen, de formatie waar hij veertien jaar geleden ook al speelde. De aanvaller is als een kind zo blij met zijn overgang, zo liet hij merken.

Ik ben altijd een fan van Parma gebleven, dus het geeft me een fantastisch gevoel weer terug te zijn", aldus Crespo, die bij de Italiaanse ploeg voor het eerst aan Europa liet zien dat hij een begenadigd spits was. "Ik ben sprakeloos, ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven."

Crespo heeft mooie tijden bij Parma gehad. "Maar mijn mooiste herinnering aan Parma is mijn doelpunt in de laatste minuut tegen Juventus in 2000, terwijl we al met negen man stonden. Ik ging compleet uit mijn dak. Al mijn ploeggenoten en zelfs trainer Alberto Malesani sprongen bovenop me."

Crespo stond pas een half jaar bij Genoa onder contract. De veteraan deed in zestien van de 21 competitieduels mee, maakte vijf doelpunten, maar was niet van een plaats in de basis verzekerd. Dat is naar verluidt bij Parma wel het geval. Crespo hoopt nog op deelname aan het naderende WK in Zuid-Afrika.

Bezig met laden …