voetbalzone

Dolle vreugde bij Grieken en Tsjechen: 'We hebben nooit opgegeven'

Bart Kruyt16 jun 2012, 23:55
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2012, 23:55
Advertentie

Na de 4-1 nederlaag tegen Rusland gaf niemand meer een stuiver om de kansen van Tsjechië, maar de ploeg van Michal Bilek rechtte de rug en won van Griekenland en Polen. De Tsjechen eindigden daardoor als eerste in Groep A en zijn het eerste landenteam ooit dat een poule op het EK wint met een negatief doelsaldo. Tsjechië scoorde vier keer en kreeg vijf doelpunten tegen.

/

''Ik ben ongelooflijk trots op mijn jongens'', sprak Bilek na de beslissende zege tegen Polen (1-0). ''We hadden met de nederlaag van 1-4 tegen Rusland een verschrikkelijke start van het toernooi. Daardoor liep de druk op mijn spelers heel sterk op, maar zoals wij in het verleden wel vaker hebben laten zien, zijn we niet onder de pressie bezweken. We hebben met een plaats in de kwartfinales ons eerste doel gehaald. We zien nu wel hoe het verder gaat.''

Tsjechië bekert door met Griekenland, dat als tweede eindigde. "Dit moment is magisch voor ons", reageerde Giorgios Karagounis, maker van het winnende doelpunt tegen Rusland. "Dit is belangrijk voor Griekenland en voor alle Grieken. We gaven vooraf aan dat we alles zouden geven, ondanks alle problemen. We hebben nooit opgegeven en nu is het tijd om feest te gaan vieren. We kunnen dit vergelijken met de gekoesterde momenten uit 2004."

Bezig met laden …