voetbalzone

Domenech: 'Ierland kan voor een vervelende verrassing zorgen'

Daniel Cabot Kerkdijk15 nov 2009, 08:46
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2009, 08:46
Advertentie

Robbie Keane houdt vertrouwen in een goede afloop van de WK-kwalificatiecyclus voor Ierland. Door een van richting veranderde inzet van Nicolas Anelka eindigde de eerste ontmoeting tussen Ierland en Frankrijk op Croke Park in een 0-1 zege voor Les Bleus. "We moeten vertrouwen blijven houden, en ervan overtuigd zijn dat we kunnen winnen. En dat gaan we ook doen."

/

"Daar is geen twijfel over mogelijk", klonk het strijdbaar uit de mond van de aanvaller van Tottenham Hotspur. "We zijn bij landen als Italië op bezoek gegaan en resultaten geboekt. Het zal zeker niet makkelijk zijn, maar we geloven er wel in. We moeten één keer scoren en hopen dat we nog een doelpunt kunnen maken. Het belangrijkste blijft dat we geen enkel doelpunt tegen moeten krijgen."

"Frankrijk creëerde weinig kansen, maar die ene treffer is wel een belangrijke", blikte Keane terug op de eerste krachtmeting. "Wij kwamen helaas niet verder dan wat halve kansen." Frans bondscoach Raymond Domenech was tevreden over het resultaat in Dublin. "Maar er is nog niks beslist. We zijn pas op de helft. Ierland speelde zeer goed, en is in staat om in Parijs voor een vervelende verrassing te zorgen."

Thierry Henry was het met zijn bondscoach eens. "We zijn in de return weliswaar in het voordeel, maar Ierland is een bijzonder lastige tegenstander. Dat elftal versla je niet zomaar. Ierland speelde goed in de eerste helft, en liet ons amper aan de bal. Na de hervatting speelden we in ieder geval beter."

Meningsverschil
Domenech dreigde weg te lopen van de persconferentie na afloop. Aanleiding waren de vragen over vermeende oneenigheid met Henry. Volgens Domenech was er voorafgaand aan de wedstrijd inderdaad verschil van mening met de aanvaller over Patrick Vieira die niet bij de Franse selectie zit, maar hij wilde niet verder op de kwestie ingaan.

"Ik praat altijd met Thierry, hij is tenslotte de aanvoerder. Wij praten altijd over de wedstrijd, over de taktiek en deze keer zag hij het licht." Toen een verslaggever aandrong op meer details over de discussie, reageerde Domenech verbolgen: "Ik sta op en ga er vandoor als die vraag gesteld blijft worden."

Bezig met laden …