voetbalzone

Domenech: 'Niet pessimistisch, niet optimistisch'

09 jun 2008, 23:08
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2008, 23:08
Advertentie
Raymond Domenech reageerde maandag gelaten na afloop van het doelpuntloze gelijkspel in het EK-duel met Roemenië. "We weten dat dit een gecompliceerde groep is en dat de Roemenen hier niet zijn om de anderen een plezier te doen", meende de bondscoach van Frankrijk.

"We zijn er niet in geslaagd de wedstrijd echt op gang te laten komen. Te gespannen misschien, te veel balverlies. Het liep niet. We waren niet lekker vrij, zoals zo vaak in een eerste duel", aldus Domenech, die erkende dat beide teams bang waren te verliezen omdat een nederlaag in de zware groep wel eens funest zou kunnen zijn.

"Dat geldt ook voor Italië en Nederland. Er zijn nog zes punten te pakken. We gaan er het beste van maken. Ik ben niet pessimistisch, ook niet optimistisch. Als je te voorzichtig bent, kom je aan het eind misschien tekort. Ik heb altijd gezegd dat in deze groep van alles mogelijk is. Een enkel doelpuntje kan al het verschil maken", aldus Domenech.

Zijn Roemeense collega Victor Piturca was duidelijk niet onder de indruk van Frankrijk. "Ik had graag drie punten gepakt, want Frankrijk is niet meer zo goed als ze waren. Dat kon je vandaag wel zien. Een doelpunt van ons was genoeg geweest voor de winst, maar uiteindelijk was een gelijkspel een terechte resultaat."
Bezig met laden …