voetbalzone

Domper voor Cristiano Ronaldo: komst van nieuwe teamgenoten verboden

Lars Capiau12 jul 2023, 11:13
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2023, 11:13
Advertentie

Al-Nassr, de Saudische ploeg die Cristiano Ronaldo onder contract heeft staan, mag voorlopig geen nieuwe spelers meer registreren van de FIFA. De nummer twee van vorig seizoen is Leicester City nog een kleine vijf ton in bonussen verschuldigd inzake de transfer van Ahmed Musa van the Foxes naar Al-Nassr, meldt CBS Sports.

De Nigeriaanse ex-VVV'er verliet in 2018 de Premier League voor een avontuur in het Midden-Oosten. Met die transfer was zo'n 16,5 miljoen euro gemoeid, waarvan een deel van dat bedrag bestond uit contractueel vastgestelde bonussen. Naar verluidt gaat het om een bedrag van 460.000 euro, dat de werkgever van Ronaldo nog niet heeft betaald aan de Engelse nummer 18 van de vorige jaargang. Inmiddels is Musa al vertrokken uit Saudi-Arabië, daar hij nu zijn brood verdient bij het Turkse Sivasspor.

Leicester beklaagde zich bij het internationale sporttribunaal CAS, die de Premier League-degradant in het gelijkstelde. De Saudi's leken zich echter niks aan te trekken van de straf en namen zelfs recent nog Marcelo Brozovic over van Intenazionale. Daarop besluit de wereldvoetbalbond dus in te grijpen. De straf wordt weer ingetrokken als Al-Nassr het verschuldigde bedrag aan Leicester overmaakt.

De ploeg uit Saudi-Arabië trachtte eerder nog Hakim Ziyech over te nemen. Die deal ketste echter af. Eerst kwam naar buiten dat een gefaalde medische keuring door een knieblessure van de linkspoot hieraan ten grondslag lag, maar met een cynisch Instagram-bericht leek de Marokkaans internationaal dit tegen te spreken. Later bleek dat Ziyech plotseling een lager salaris werd aangeboden dan in eerste instantie.

Bezig met laden …