voetbalzone

‘Don Sampa’ beducht voor Van Gaal: ‘Hij wil ons overmeesteren’

Gijs Freriks22 jun 2014, 21:10
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2014, 21:10
Advertentie

Jorge Sampaoli werd in december 2012 aangesteld als de nieuwe bondscoach van Chili en leidde het land met uitstekend voetbal naar het WK. Onder de oud-middenvelder is La Roja zelfs een outsider geworden voor de eindzege van het eindtoernooi in Brazilië. Men is al zeker van de knock-outfase en speelt maandag tegen Nederland om plek één in Groep B.

voetbalzone

Sampaoli, een trouwe volgeling van landgenoot Marcelo Bielsa, beschouwt het treffen met Oranje als een ‘finale’, zo vertelde hij zondagavond tijdens de persconferentie in de Arena de São Paulo. “Winnen is onze prioriteit. Het wordt een lastige wedstrijd, want we treffen een coach die zal proberen om ons te overmeesteren. Maar we hebben de kwaliteiten om de zwakheden van Nederland bloot te leggen.”

Don Sampa beseft waar de kracht van de tegenstander ligt: “Nederland speelt heel direct. Met Arjen Robben, Memphis Depay, Dirk Kuyt en Jeremain Lens hebben ze spelers om rekening mee te houden.” De coach van de Chilenen kreeg tijdens het persmoment te horen dat collega Louis van Gaal enkele uren eerder lovend over hem had gesproken: “ Dat is mooi, maar we weten dat we naast al die vriendelijke woorden gewoon heel erg ons best zullen moeten doen.”

De Zuid-Amerikanen treden waarschijnlijk zonder Arturo Vidal aan. De middenvelder heeft last van een knieblessure en trainde zondag apart van de groep; hij heeft bovendien een gele kaart op zak en is bij een volgende prent geschorst. “Ik voel me goed, de coach beslist”, zei de sterspeler van Juventus zelf. Felipe Gutíerrez van FC Twente neemt waarschijnlijk de plaats van Vidal over.

Bezig met laden …