voetbalzone

Doni verliest strijd met Reina en keert in hoop op WK-plek huiswaarts

Matthijs van Laar31 jan 2013, 14:53
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2013, 14:53
Advertentie

Doelman Alexander Doni heeft de deur bij Liverpool alweer achter zich dichtgetrokken. De Braziliaanse sluitpost trok in de zomer van 2011 vol goede moed van AS Roma naar Anfield Road, in de veronderstelling eerste keus José Reina uit de basis te kunnen spelen. Achttien maanden later druipt hij gedesillusioneerd af. Botafogo haalt de 33-jarige goalie terug naar zijn geboorteland.

/

Volgens Sky Sports heeft de club van Clarence Seedorf de komende jaren de beschikking over de ex-speler van onder meer AS Roma. Niet alleen de verlokkingen van Fogão zelf deden Doni besluiten om na bijna zeven jaar in Europa terug te keren naar zijn geboortegrond; ook het aankomende WK in eigen land speelden mee bij zijn keuze. Doni hoopt in het vizier te blijven van bondscoach Luiz Felipe Scolari en acht die kans groter bij een Braziliaanse club.

Doni heeft echter nog het nodige werk te verzetten. De laatste keer dat de tienvoudig international in actie kwam voor de Goddelijke Kanaries dateert alweer van meer dan vier jaar geleden. Hoeveel Liverpool ontvangt voor de doelman is niet bekend. Gezien de leeftijd van de speler en de duur van zijn contract, dat nog een halfjaar doorliep, zal het transferbedrag waarschijnlijk zeer gering zijn.

Bezig met laden …