voetbalzone

Donk tast in het duister: ‘Eén van de beste voetballers van Nederland’

Daniel Cabot Kerkdijk15 okt 2016, 08:22
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2016, 08:22
Advertentie
/

Ryan Donk maakt zich zaterdag met Real Betis op voor het bezoek van Real Madrid. De van Galatasaray gehuurde verdediger annex middenvelder deed tot dusver twee keer mee in het elftal van Gustavo Poyet. Hij hoopt dat het hem in Zuid-Spanje beter af gaat dan bijvoorbeeld Rafael van der Vaart. "Hij was een van de beste spelers van Nederland. Ik weet niet wat voor problemen hij hier heeft gehad."

Donk maakte samen met Royston Drenthe deel uit van het Jong Oranje dat in 2007 het EK Onder-21 won. Laatstgenoemde maakte vervolgens de overstap naar Real Madrid, maar net als veel leeftijdsgenoten kon ook hij niet alles uit zijn loopbaan halen. "In het voetbal weet je het nooit", zo vertelt Donk in gesprek met AS. "Soms heb je geluk, kom je erbij en win je een WK. En soms zit het tegen."

"Iedereen wil winnen, het maximale uit zijn loopbaan halen, maar niet iedereen kan voor Real Madrid of Barcelona spelen. Drenthe slaagde daar wel in en dat zal hem altijd bijblijven." Donk keek in het verleden veel naar Patrick Vieira en volgde de afgelopen jaren vooral de verrichtingen van Yaya Touré. "Zijn problemen bij Manchester City? Kwaliteit zou altijd boven persoonlijke problemen moeten staan."

Bezig met laden …