voetbalzone

Donny van de Beek ondergaat vandaag medische keuring bij Everton

Rian Rosendaal31 jan 2022, 10:24
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2022, 10:24
Advertentie

Donny van de Beek staat op het punt om de overstap te maken naar Everton. De 24-jarige middenvelder van Manchester United is maandagochtend in Liverpool aangekomen voor de medische keuring en maakt het seizoen op huurbasis af op Goodison park, meldt Sky Sports. Everton neemt tot juni het volledige salaris over van Van de Beek, die op Old Trafford vastligt tot medio 2025. Er is geen koopoptie afgesproken, want Manchester United wil de opvolger van interim-manager Ralf Rangnick laten beslissen over de toekomst van de Nederlander.

Van de Beek is de eerste aanwinst van Frank Lampard, die bij Everton zo goed als zeker het stokje overneemt van de onlangs ontslagen Rafael Benítez. Van de Beek stond in aanloop naar dit seizoen ook al op het lijstje van de nummer zestien in de Premier League, maar een definitieve deal kwam een halfjaar geleden niet van de grond. Het lijkt er nu op dat Everton alsnog zaken gaat doen met Manchester United, al moeten beide clubs de tussentijdse transfer nog wel definitief bevestigen. Everton troeft met de komst van Van de Beek Crystal Palace af, dat eveneens geïnteresseerd was in de middenvelder.

Transferexpert Fabrizio Romano meldde onlangs nog dat Crystal Palace goede papieren had om de reservespeler van Manchester United tijdelijk over te nemen. Volgens Sky Sports heeft Dennis Bergkamp hoogstpersoonlijk contact heeft gezocht met Palace om zijn schoonzoon hoogstpersoonlijk aan te bevelen. Bergkamp speelde bij Arsenal jarenlang met Patrick Vieira, de huidige manager van the Eagles. Everton is echter de nieuwe club van Van de Beek, die in deze transferperiode ook werd genoemd bij Newcastle United en Valencia.

De interesse van Everton in Van de Beek kwam in een stroomversnelling terecht door de blessures van middenvelders Abdoulaye Doucouré en Fabian Delph. Het duo is minstens een maand uit de roulatie met diverse kwetsuren. Ondertussen lijkt de komst van Lampard naar the Toffees slechts een kwestie van tijd. Diverse Engelse media melden dat de voormalig speler en manager van Chelsea spoedig wordt aangesteld op Goodison Park.

Manchester United zal in ieder geval niet meewerken aan een optie tot koop in een huurcontract met Everton. De club wil zich ervan verzekeren in het seizoen 2022/23 over Van de Beek te kunnen beschikken. De middenvelder is dringend op zoek naar speeltijd, hetgeen er voor de middenvelder op Old Trafford totaal niet in zit. Dit seizoen kwam hij onder Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick nog niet verder dan 380 speelminuten.

Bezig met laden …