voetbalzone

Donovan slechts vierde in MLS-verkiezing van meest waardevolle speler

Erik van Dam19 nov 2010, 22:15
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2010, 22:15
Advertentie

Landon Donovan beleefde een topjaar in zijn voetbalcarrière, maar de aanvaller van Los Angeles Galaxy en het Amerikaanse nationale team is niet verkozen tot Most Valuable Player van het afgelopen seizoen. Die eer ging uit naar David Ferreira, middenvelder van FC Dallas. De Colombiaan won de verkiezing met twintig procent van de stemmen, meldt Reuters.

/

Komende zondag strijdt FC Dallas, waar ook Dave van den Bergh (oud-Ajax en -FC Utrecht) onder contract staat, om winst in de play-offs van de Major League Soccer (MLS). Colorado Rapids is dan de tegenstander. Voor Ferreira is het pas zijn tweede jaar in de Amerikaanse profcompetitie. De 31-jarige Colombiaan speelde nooit in Europa, maar verdiende zijn geld achtereenvolgens bij América, Atlético Paranaense en Al-Shabab. In de MLS maakt hij echter al twee seizoenen furore.

“Als nieuwe speler in een nieuwe competitie moet je altijd even acclimatiseren”, zei de winnaar van de verkiezing via een vertaler tegen het persbureau. “Toen ik hier kwam, had ik niet gedacht dat het zo'n snelle competitie zou zijn. Ik denk dat de MLS, als het dat al niet is, tot de beste competities ter wereld gerekend mag gaan worden.” Ferreira speelde dertig duels en maakte acht doelpunten. Edson Buddle (Los Angeles Galaxy) werd tweede met achttien procent van de stemmen, Chris Wondolowski werd derde en Donovan, Amerika's boegbeeld gedurende het WK in Zuid-Afrika, eindigde als vierde.

Bezig met laden …