voetbalzone

Donovan verkiest rust boven hernieuwde samenwerking met Everton

Thijs Post21 dec 2010, 21:59
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2010, 21:59
Advertentie

Landon Donovan zal de winterperiode niet aangrijpen om zich te laten verhuren aan een Europese club. In het seizoen 2008/09 verkaste de 28-jarige aanvaller kortstondig naar Bayern München, terwijl hij vorig seizoen een uitstekende indruk achterliet bij Premier League-club Everton. In overleg met zijn club, Los Angeles Galaxy, heeft Donovan besloten dit jaar in de Verenigde Staten te blijven.

/

“Hoewel ik het vorig seizoen erg naar mijn zin heb gehad bij Everton wil ik uitrusten van het Amerikaanse seizoen”, tekent persbureau Reuters op uit de mond van de spits. “Ik apprecieer de steun van de fans, maar het is belangrijk rust te pakken in plaats van me te laten verhuren.”

De club van Donovan kan zich wel vinden in het besluit om niet naar Europa te gaan. “We denken dat dit de beste oplossing is voor zowel Landon als de club”, merkt Galaxy-trainer Bruce Arena op. “Volgend jaar gaat een uitdagend seizoen worden, zowel op binnenlands als internationaal niveau. We verwachten hem volgende maand gewoon op de eerste training.”

Bezig met laden …