Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Donyell Malen schittert in DFB-Pokal met heerlijke goal en twee assists

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde van de DFB-Pokal. De ploeg van trainer Edin Terzic won onder meer dankzij een dubbelslag van Sébastien Haller en een treffer van Donyell Malen met 1-6 van vierdeklasser Schott Mainz. Laatstgenoemde was daarnaast ook nog goed voor twee assists.

Dortmund kwam na iets meer dan twintig minuten spelen op voorsprong in de Mewa Arena, normaliter de thuishaven van 1. FSV Mainz 05. Julian Brandt kreeg op links alle tijd en ruimte om wat creatiefs te verzinnen en besloot de bal met gevoel op het hoofd van Haller te deponeren. De voormalig Ajacied zag zijn inzet in het midden van het doel tegen de touwen slaan: 0-1. De 0-2 viel slechts twee minuten later. Haller stak Malen weg op rechts, waarna de Oranje-international een scherpe lage voorzet afleverde. Brandt was er als de kippen bij om de tweede treffer van de middag aan te tekenen.

Tot verrassing van velen deed Mainz tien minuten voor tijd wat terug. Een vrije trap leek in eerste instantie niets op te leveren, nadat Nils Gans zijn poging gesmoord zag worden door de verdediging van Dortmund. Gans kreeg uit de rebound echter een nieuwe kans en profiteerde optimaal: 1-2. Aan de andere kant maakte Haller al snel een einde aan de hoop op een megastunt. Dit keer nam de Ivoriaan een voorzet aan op zijn borst, waarna hij de bal fraai controleerde en koelbloedig afrondde: 1-3.

Een kwartier na rust vergrootte Dortmund de marge naar drie. Marcel Sabitzer, deze zomer overgenomen van titelrivaal Bayern München, kon simpel binnentikken uit een rebound: 1-4. De Oostenrijker was tien minuten voor tijd goed voor de assist op Malen. Na een subtiel passje schoot Malen via de onderkant van de lat fraai raak. Dortmund zou nog eenmaal scoren en weer was Malen betrokken bij het doelpunt. Hij leverde een snelle pass af bij Youssoufa Moukoko, die langs zijn tegenstanders glipte en afrondde: 1-6.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Heerlijk bezig deze Malen. Kende vorig seizoen al een goed einde en pakt het nu weer lekker op. Oranje kan een topper in vorm voorin wel gebruiken!!

Vreemd dat niks over Leverkusen en co wordt vermeld. Die wonnen 0-8. Frimpong ook weer gescoord. Alsonso maakt echt een machine van dit Leverkusen. Grootste uitdager van Bayern dit jaar.

12 augustus 2023 om 19:16

Je bedoeld voor Dortmund en Leipzig?
Nu Kane in München is lijkt het monopolie te gaan worden voor Bayern

12 augustus 2023 om 22:38

Edit; Zojuist rbl then Bayern gezien. De Bundesliga is aan, net als Xavi!
Ik neem mijn woorden voor nu terug!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren