voetbalzone

Door Van Gaal verketterde veteraan jaagt op record: ‘Voor 95 procent zeker’

Thijs Post30 mei 2015, 11:00
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2015, 11:00
Advertentie

Luca Toni is al 38 jaar oud, maar versleten is de aanvaller allerminst. Dit seizoen staat hij op 21 doelpunten in de Serie A en de spits van Hellas is met nog een duel te gaan op weg om Capocannoniere te worden, al hebben Carlos Tévez (Juventus) en Mauro Icardi (Internazionale) slechts een doelpunt achterstand. Toni, die bij Bayern München continu overhoop lag met Louis van Gaal, lijkt ook nog eens een nieuw contract te gaan tekenen.

voetbalzone

“Ik denk dat het 95 procent zeker is dat hij de topscorer van de Serie A wordt”, zegt Hellas-trainer Andrea Mandorlini. Als Toni daadwerkelijk Capocannoniere wordt levert hem dat een record op: dan is hij de oudste topschutter uit de historie van de Serie A. Een nieuw contract lijkt de ex-spits van onder meer Bayern München sowieso te gaan krijgen. “Een formaliteit”, volgens Mandorlini.

“Hij is van fundamenteel belang voor ons en wij willen hem dolgraag houden. We zijn zelfs bereid om hem maandcontracten te geven, als hij dat graag wil”, klinkt het. Hellas, dat mede dankzij de doelpunten van Toni knap dertiende staat, speelt zaterdag tegen kampioen Juventus, de club van Tévez. Dat is dus de grote rivaal van Toni op de lijst der topschutters. De andere kandidaat, Icardi, speelt zondag met Inter tegen Empoli.

Bezig met laden …