PolitiePROSHOTS

Doorbraak in gesprekken tussen politiebonden en kabinet over stakingen rond voetbalduels

Jordi Tomasowa13 sep 2024, 17:03
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2024, 21:05
Advertentie

De politiebonden zullen voorlopig geen nieuwe acties en stakingen organiseren in hun protest rond de vastgelopen onderhandelingen over het vroegpensioen, zo meldt de NOS. Minister van Justitie en Veiligheid, David van Weel, heeft de politiebonden uitgenodigd voor een gesprek om tot een oplossing te komen.

Het aanbod van minister Van Weel is volgens de Nederlandse politiebond NPB de handreiking van het kabinet waar de politiebonden zo naar op zoek zijn. Acties rond voetbalwedstrijden die al gepland waren, zoals de staking waardoor Ajax-FC Utrecht is afgelast, blijven staan.

“Wij zullen als politiebonden nu eerst bij de minister gaan luisteren. Wij willen horen waar hij concreet mee komt en welke handreikingen hij doet”, zegt NPB-voorzitter Nine Kooiman namens de politiebonden.

Onder meer nieuwe acties rond voetbalwedstrijden zijn voorlopig ‘in de ijskast’ gezet. Ajax zag door politiestakingen al De Klassieker tegen Feyenoord in het water vallen.

Peter Bosz

PSV-trainer Peter Bosz ging vrijdagmiddag op een persconferentie in op de politiestakingen rond voetbalduels. “De stakingen zijn niet goed voor de reputatie van het Nederlandse voetbal”, gaf Bosz aan.

“Ik weet niet of ze hiermee bereiken wat ze willen bereiken. Op een gegeven moment haal je de sympathie bij de bevolking weg. Dat is ook niet wat ze willen, denk ik.”

Bezig met laden …