voetbalzone

Doorgebroken Aliyev blijft Dinamo Kiev trouw

22 apr 2009, 16:41
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2009, 16:41
Advertentie
Dinamo Kiev is druk doende een ploeg te bouwen die in de nabije toekomst weer mee moet gaan doen met de Europese elite. De eerste stappen lijken gezien de recente prestaties van de Oekraïners al gezet, en met het vastleggen van Oleksandr Aliyev laat de club zien dat het niet van plan is de goede prestaties te beperken tot één seizoen.



De 24-jarige Aliyev, goed voor zes interlands voor de nationale ploeg van zijn land, beleefde dit seizoen zijn grote doorbraak. Waar hij vorig jaar nog genoegen moest nemen met tien optredens (waarvan vijf als invaller), stond hij tot op heden al 22 keer binnen de lijnen. Reden voor de clubleiding van Dinamo om snel te handelen.

Het oude contract van de aanvallende middenvelder liep namelijk komende zomer af, en met het verlengen tot 2011 hoeft de grootmacht van weleer niet te vrezen dat de speler voor niets de deur uitloopt. “Het is een beslissing waar ik lang over heb nagedacht”, verklaarde Aliyev. “Ik ben gelukkig hier. Momenteel spelen we op een hoog niveau. Dat is voor mij de reden om niet verder te hoeven kijken.”

Naast het bereiken van de halve finale van de UEFA Cup ten koste van Paris Saint-Germain, staat Dinamo er ook in de eigen competitie florissant voor. De voorsprong op naaste belager Shakhtar Donetsk, overigens ook tegenstander ín die halve finale, bedraagt met nog zes wedstrijden te gaan twaalf punten.
Bezig met laden …