voetbalzone

'Doorgebroken Lepoint kan Preud'homme volgen naar FC Twente'

Bart Kruyt27 mei 2010, 09:15
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2010, 09:15
Advertentie

Michel Preud’homme wilde niet uitsluiten dat hij enkele spelers zal meenemen van AA Gent naar FC Twente en Christophe Lepoint is één van de kandidaten. De middenvelder brak dit seizoen definitief door en is volgens Preud’homme een versterking voor zijn toekomstige werkgever. Dat melden diverse Belgische media donderdagochtend.

Lepoint is al bekend met de Eredivisie: in het verleden speelde hij zonder al teveel succes even voor Willem II. De Tilburgers namen hem in het seizoen 2004/05 over van 1860 München, maar na tien competitiewedstrijden (waarvan acht als invaller) vertrok Lepoint alweer. Via Gençlerbirligi keerde hij bij Tubeke terug naar België.

Na twee jaar Tubeke vertrok de middenvelder naar Excelsior Moeskroen, dat Lepoint op haar beurt na één seizoen weer verkocht aan Gent. Onder Preud’homme brak de inmiddels 25-jarige middenvelder eindelijk door en vorige week mocht hij debuteren in de Belgische nationale ploeg. In de oefenwedstrijd tegen Bulgarije wist Lepoint, wiens contract bij Gent tot 2013 doorloopt, direct te scoren.

Bezig met laden …