voetbalzone

'Doorzetter' tekent bij Feyenoord: 'Kijk uit naar de concurrentiestrijd'

Bart Kruyt09 dec 2013, 17:48
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2013, 17:48
Advertentie

Het nieuws was al bekend, maar is sinds maandag dan eindelijk officieel: Warner Hahn gaat na dit seizoen voor drie jaar aan de slag bij Feyenoord. De doelman heeft zijn handtekening gezet onder een contract in De Kuip en wordt in de zomer transfervrij overgenomen van FC Dordrecht, de koploper van de Jupiler League. Hahn gaat bij Feyenoord de strijd aan met Erwin Mulder.

/

Technisch directeur Martin van Geel noemt de aanwinst 'een doorzetter', maar waarschuwt Hahn dat De Kuip wel een ander stadion is dan De Krommendijk. De keeper heeft echter geen Kuip-vrees: "Ik heb eerder dit seizoen met Dordrecht in De Kuip gespeeld en ben vroeger heel vaak naar Feyenoord gaan kijken", zegt hij op de website van de Rotterdammers. "Ik denk dat je alleen maar beter gaat spelen in zo’n stadion. Ik kijk er naar uit om bij Feyenoord de concurrentie aan te gaan. Mulder is heel goed bezig dit seizoen, dus het is aan mij om daar iets moois tegenover te zetten."

Hahn werd geboren in Rotterdam en speelde in de jeugdopleiding van Sparta, voordat Ajax hem oppikte. Een doorbraak bij de recordkampioen zat er echter niet in en vorig jaar zomer ging de keeper naar FC Dordrecht. Daar ontwikkelde hij zich stormachtig en de 21-jarige Hahn speelde tot dusver 39 competitiewedstrijden voor de Schapenkoppen, waar hij uitgroeide tot jeugdinternational. De goalie heeft momenteel zes duels voor Jong Oranje achter zijn naam staan.

Bezig met laden …