Dordrecht blijft ongeslagen, Achilles '29 verliest zelfs van negen man

Daniel Cabot Kerkdijk30 aug 2013, 22:55
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2013, 22:55

FC Dordrecht heeft ook na de vijfde wedstrijd in de Jupiler League nog niet verloren. De Schapenkoppen versloegen vrijdag in eigen huis Jong PSV. Nieuwkomer Achilles'29 liet tegelijkertijd een uitgelezen kans op de eerste profzege liggen. Men kwam thuis terug van 0-2 tegen Helmond Sport, om de bezoekers vervolgens met negen man alsnog de winnende goal te zien maken: 2-3.

/

FC Dordrecht - Jong PSV 2-0
In de eerste helft was FC Dordrecht de bovenliggende partij. Met een rake knal van afstand zorgde Andreas Luckermans voor de openingstreffer. De thuisploeg liet vervolgens na om het duel voor rust al te beslissen. Jong PSV moest na een klein uur spelen met tien man verder, toen een charge van Thomas Horsten in het strafschopgebied. Dordrecht kreeg een penalty, maar dat buitenkansje vanaf elf meter werd door Paul Gladon echter niet benut. Erixon Danso bepaalde daarna de eindstand: 2-0.

FC Den Bosch - De Graafschap 2-2
In de eerste helft werd niet gescoord en dat vooral de verdienste van Theo Zwarthoed, die een elfmetertrap van Hasan Kalic na circa een half uur keerde. In slotfase van eerste helft werd De Graafschap sterker en dat bleef ook na de pauze zo. Benjamin van den Broek verzorgde uit een corner echter de 1-0. Moreno Rutten veroorzaakte daarna een penalty, kreeg rood en zag hoe Piotr Parzyszek de penalty benutte. De treffer van Jelle De Bock. leek genoeg voor eerste seizoenszege van de Bosschenaren, maar na een misverstand in de defensie maakte Tim Bakens de belangrijke gelijkmaker.

/

Jong Ajax - Jong FC Twente 2-1
Het was niet druk op De Toekomst voor de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong FC Twente. De toeschouwers die er wel waren zagen een onderhoudende wedstrijd met drie doelpunten en twee rode kaarten (Joeri de Kamps en Nicky Kuiper). Zeven minuten voor rust kwamen de Amsterdammers op voorsprong dankzij een treffer van Vincent Vermeij. Na de pauze knalde Boban Lazic een rebound binnen voor de tweede. De Tukkers kwamen niet verder dan de aansluitingstreffer van Cas Peters.

FC Eindhoven - Fortuna Sittard 3-1
FC Eindhoven blijft het uitstekend doen in de Jupiler League. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong was met 3-1 te sterk voor Fortuna Sittard en dat was een verdiende zege. Fortuna moest al na een halfuur verder met tien man na een directe rode kaart voor Jonathan Hendrickx. Daar profiteerde de tweede club van Eindhoven van: Jasper Waalkens zette zijn club vlak voor rust op 1-0. Uit het niets werd het 1-1 (Patrick N’Koyi), maar Norichio Nieveld en Nayib Lagouireh stelden de punten alsnog veilig.

/

Willem II - FC Volendam 2-0
Willem II pakte in de eerste twee wedstrijden van het seizoen slechts een punt, maar daarna is het gaan draaien bij de ploeg van coach Jurgen Streppel. Vrijdag werd FC Volendam met 2-0 aan de kant geschoven. Ruud Boymans schoot van de strafschopstip raak voor de 1-0, waarna de bezoekers beter in de wedstrijd kwamen. Boymans zorgde voor opluchting bij de thuisclub door ook voor de 2-0 te zorgen. In de slotfase miste hij nog de kans op een hattrick: hij schoot van dichtbij op de lat.

MVV - VVV-Venlo 1-3
MVV en VVV deden qua veldspel niet voor elkaar onder, maar de bezoekers waren preciezer in de afwerking. Bij een zwabberschot van Yuki Otsu zag keeper Bram Castro er niet goed uit en kwam VVV op 0-1. Lang kon VVV echter niet genieten van de voorsprong, want vier minuten later kopte Sven Braken binnen uit een vrije trap. VVV kwam na rust op voorsprong via Prince Rajcomar, die na een steekbal van Jules Reimerink zijn eerste treffer namens VVV maakte. Invaller Leon de Kogel bekroonde zijn debuut vlak voor tijd met de 1-3.

/

Almere City FC - Telstar 1-1
Een goede fase van tien minuten leek voor Almere City voldoende om Telstar de tweede seizoensnederlaag te bezorgen. oine van Huizen kopte een minuut voor tijd de bezoekers volledig terecht alsnog op gelijke hoogte. Halverwege had een offensief van Almere City een doelpunt van Fabian Serrarens opgeleverd. Hij knalde de bal onhoudbaar voor Cor Varkevisser binnen. Telstar was daarna nocht bij de winnende treffer.

Sparta Rotterdam - FC Oss 2-0
Sparta Rotterdam heeft zich goed hersteld van de kansloze 3-0 nederlaag van vorige week bij Willem II. Johan Voskamp zette de Het Kasteel al na vier minuten in vuur en vlam met de 1-0, maar Sparta speelde lange tijd te slordig om de score verder uit te bouwen. FC Oss kreeg zelfs kansen op de gelijkmaker, maar routinier Khalid Sinouh hield zijn doel schoon. Aan de andere kant zorgde Jaime Bruinier voor verlossing. Sparta kreeg prima kansen om de score nog verder uit te bouwen (zo vond Voskamp de paal), maar het zou bij 2-0 blijven.

/

FC Emmen - Excelsior 1-0
In de onderste regionen van de Jupiler League zocht zowel FC Emmen als Excelsior naar de eerste zege van het seizoen. Het was FC Emmen dat de drie punten mocht bijschreven en dat gebeurde uitgerekend dankzij een doelpunt van Roland Bergkamp, ex-speler van de bezoekers. Excelsior probeerde het wel, zo raakte Lars Veldwijk de paal en kreeg Jordan Botaka een drietal goede kansen, maar FC Emmen (dat in de slotfase nog de beste kansen kreeg) hield stand.

Achilles '29 - Helmond Sport 2-3
Helmond Sport heeft ondanks de eerste competitiezege, op Achilles'29, genoeg om over na te denken. Dankzij twee doelpunten van Davy Brouwers stonden de bezoekers na dertien minuten al met 0-2 voor. In de loop van de eerste helft ging het al bergafwaarts met het Helmondse spel. Jop van der Steen maakte de 1-2 en vanaf elf meter, na een rode kaart voor Koen Weuts, scoorde ook Frank Thoonen. Een kwartier later kreeg ook Ferry de Regt rood, zijn tweede al van het seizoen. Dankzij een rake inzet van Serhat Koç gingen de punten verrassend naar Helmond Sport.