voetbalzone

Dordrecht evenaart clubrecord: ‘Maar Feyenoord gaat hier ooit winnen’

Gijs Freriks12 mrt 2015, 15:35
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2015, 15:35
Advertentie

Jan Everse zit komende zondagmiddag voor het eerst als trainer van FC Dordrecht op de bank. De hekkensluiter van de Eredivisie neemt het dan in eigen huis op tegen Feyenoord, maar Everse is niet van plan om veel te veranderen aan het spelsysteem en de opstelling. Dat zegt hij tegen RTV Rijnmond.

voetbalzone

“Hooguit komen er één of twee spelers bij die weer fit worden. De staf heeft goed werk verricht met goede resultaten”, aldus Everse, die zegt een ‘gretige spelersgroep’ te hebben aangetroffen en te geloven in handhaving. Dordrecht is nu overigens al vijf thuiswedstrijden in de Eredivisie ongeslagen en dat is een evenaring van het clubrecord uit het seizoen 1994/95. Dat berekende databedrijf Opta.

Everse weet ook dat Feyenoord na de winterpauze nog geen uitwedstrijd heeft gewonnen. “Dat zijn statistieken, net als dat Dordrecht thuis niet heeft verloren. Alleen komt er een moment dat Feyenoord uit zal winnen en dat Dordt thuis zal verliezen, maar hopelijk zondag niet. Bovendien vindt Feyenoord kunstgras niet prettig. Kijk naar Heracles Almelo-uit. Het zal zwaar worden, maar niets is onmogelijk. De laatste Eredivisiewedstrijd die Everse overigens coachte, was Feyenoord-SC Heerenveen. Dat duel eindigde in mei 2010 in 6-2.

Bezig met laden …