voetbalzone

Dordrecht promoveert: 'Het mooiste elftal waarmee ik ooit heb gewerkt'

Bart Kruyt18 mei 2014, 17:46
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2014, 17:46
Advertentie

FC Dordrecht moest de titel in de Jupiler League aan Willem II laten, maar promoveert toch naar de Eredivisie. De ploeg van Harry van den Ham won zondag in de finale van de nacompetitie van Sparta Rotterdam en komt daardoor volgend seizoen weer uit op het hoogste niveau. De laatste keer dat de Schapenkoppen actief waren in de Eredivisie was in het voetbaljaar 1994/95.

voetbalzone

Van den Ham is dolblij voor zijn spelers: "Dit is het mooiste elftal waarmee ik ooit heb gewerkt en dat hebben ze vandaag weer laten zien", jubelde hij voor de camera van FOX Sports. "We hebben het hele seizoen goed gespeeld, dit is echt een team. Tegen Sparta was niet mooi, maar dat hoefde niet. Alleen het resultaat telde nu."

Het is nog niet bekend of Van den Ham volgend seizoen nog de hoofdtrainer zal zijn van Dordrecht: de succescoach heeft een aflopend contract en is bij FC Utrecht in beeld om de assistent van Rob Alflen te worden. Van den Ham zegt dat hij nu eerst wil genieten van het titelfeestje en dat er volgende week gesproken zal worden over de toekomst.

Sparta moet volgend seizoen weer gewoon in de Jupiler League aantreden. "De teleurstelling is enorm groot", zei Gert Kruys tegen RTV Rijnmond. "De emoties lopen hoog op in de kleedkamer, maar dat is ook logisch. We hebben het helaas net niet gehaald en gaan snel evalueren. Straks ga ik rustig met Leo Beenhakker over het nieuwe seizoen praten."

Bezig met laden …