voetbalzone

Dortmund en Lech Poznán akkoord over transfer Lewandowski

Erik van Dam11 jun 2010, 18:22
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2010, 18:22
Advertentie

Robert Lewandowski tekent begin volgende maand een vierjarig contract bij Borussia Dortmund. De aanvaller van Lech Poznán stond in de belangstelling van FC Twente en PSV, maar vorige maand werd al duidelijk dat de twee Eredivisionisten het niet haalden bij de status van de Duitse profclub. Die Borussen maken vrijdag via de officiële kanalen bekend dat zij al met Lewandowki’s club tot een akkoord zijn gekomen.

/

De 21-jarige Lewandowski zal op 4 juli medisch worden gekeurd en vervolgens gepresenteerd worden aan pers en publiek. Technisch directeur Michael Zorc uit zijn genoegen over de aanstaande komst van de Pool. “We zijn blij dat we na stevige, maar eerlijke onderhandelingen tot een akkoord zijn gekomen”, aldus Zorc.

Lewandowski zal na ondertekening van zijn contract tot en met 2014 in dienst van Dortmund spelen. Dit seizoen ontgroeide hij het niveau bij Lech Poznán definitief. Met zijn achttien doelpunten in de Poolse competitie hielp hij de club mede aan haar eerste landstitel sinds 1993. Eerder won de 22-voudig international ook al de nationale beker met Poznán.

Bezig met laden …