voetbalzone

Dortmund-fans beginnen bijzondere campagne om ster terug te halen

Erik van Dam28 aug 2013, 11:04
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2013, 11:04
Advertentie

Fans van Borussia Dortmund zijn via Twitter begonnen met een actie om Shinji Kagawa terug te halen naar het Signal Iduna Park. De 24-jarige middenvelder uit Japan verbleef twee jaar bij Dortmund en werd twee keer kampioen van Duitsland. Voor circa twintig miljoen euro verkaste hij daarna richting Manchester United, waar hij de eerste Japanner ooit werd die het shirt van the Red Devils droeg.

/

In zijn debuutseizoen kwam Kagawa onder Sir Alex Ferguson tot twintig optredens in de Premier League, drie Champions League-duels en drie wedstrijden in de FA Cup. De concurrentie is fors bij de Engelsen en dat blijkt ook deze jaargang weer. De middenvelder kreeg een invalbeurt van acht minuten van David Moyes tijdens de strijd om de Community Shield: daar bleef het tot nu toe bij.

De nieuwe trainer van United deed geen beroep op de Aziaat tijdens de competitieduels met Swansea City en Chelsea. Fans van Dortmund denken dat Kagawa een zwaar seizoen tegemoet gaat en hopen stiekem hem terug te kunnen halen naar hun eigen club. Met de hashtag #freeshinji willen zij aandacht vragen voor hun missie en dat lijkt te werken: de hashtag werd al vlot trending in enkele landen.

De vraag is of de avances richting Kagawa zin hebben: de Japans international wil zich graag bewijzen op Old Trafford en een basisplaats veroveren onder Moyes. Hij lijkt zichzelf meer tijd te willen geven om dat te bereiken dan een paar wedstrijden. Bovendien is Kagawa commercieel erg interessant voor Manchester United. De supportersschare in Azië is enorm, dus verkoopt de club veel tenues met Kagawa’s naam in dat werelddeel.

Bezig met laden …