voetbalzone

Dortmund geeft miljoenen uit: 'Hij was onze Wunschspieler'

Daniel Cabot Kerkdijk04 jul 2013, 17:37
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2013, 17:37
Advertentie

De kogel is door de kerk: Pierre-Emerick Aubameyang maakt met onmiddellijke ingang de overstap naar Borussia Dortmund. De Bundesliga maakt donderdag via de officiële kanalen melding van de komst van de 25-jarige aanvaller, die voor een onbekend bedrag van Saint-Étienne overkomt. Volgens Duitse en Franse media is er met de overgang een bedrag van dertien miljoen euro gemoeid.

/

"We zijn zeer blij dat we Pierre-Emerick Aubameyang hebben kunnen aantrekken", zegt technisch directeur Michael Zorc op de clubsite. "Hij was onze Wunschspieler. Hij kan in de aanval op diverse posities uit de voeten, is doelgevaarlijk en heeft veel snelheid in zijn benen." Aubameyang is na Sokratis Papastathopoulos van Werder Bremen de tweede versterking van BVB voor 2013/14.

Aubameyang moet bij Borussia de opvolger worden van Robert Lewandowski, die nog maar één jaar onder contract staat in Westfalen en op een transfer naar een absolute topclub aast. Aubemeyang heeft in Frankrijk ook laten zien over scorend vermogen te beschikken: in 87 duels trof hij 37 maal doel

Bezig met laden …