voetbalzone

Dortmund heeft opvolger Lewandowski voor 10 miljoen te pakken

Erik van Dam17 mrt 2014, 10:53
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2014, 10:53
Advertentie

Borussia Dortmund vervangt Robert Lewandowski na dit seizoen door Adrián Ramos. Officieel hebben die Schwarz-Gelben het nieuws nog niet bevestigd, maar zaakwaarnemer Helmuth Wennin heeft zijn mond al voorbijgepraat. De 28-jarige Ramos zal voor een transfersom van zo’n 10 miljoen euro overkomen van competitiegenoot Hertha BSC, dat getraind wordt door Jos Luhukay.

voetbalzone

Ramos verruilde América in zijn thuisland Colombia in de zomer van 2009 voor Hertha BSC. FC Groningen was destijds ook zeer geïnteresseerd in de aanvaller, maar viste achter het net: Ramos koos voor de Bundesligist. Sinds zijn transfer maakte hij 57 doelpunten in 150 wedstrijden op de Duitse velden. Na dit seizoen moet hij in het Signal Iduna Park de erfenis van Lewandowski op zich nemen: die verkast transfervrij naar Bayern München.

In gesprek met het Colombiaanse Colprensa spreekt Ramos’ zaakwaarnemer Wennin zijn mond voorbij. “De kans is levensgroot dat Adrian naar Borussia Dortmund gaat. Ik geef er de voorkeur aan pas weer te reageren, wanneer de clubs zelf met officiële mededelingen komen”, zegt hij. In december sprak trainer Jürgen Klopp al lovende woorden over de ervaren aanvaller. “Een buitengewone speler, en dat al jarenlang”, zei hij.

Bezig met laden …