voetbalzone

‘Dortmund is akkoord en haalt nu zelf speler op bij Bayern München’

Erik van Dam31 mei 2016, 16:47
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2016, 16:47
Advertentie

Mats Hummels maakt de overstap van Borussia Dortmund naar Bayern München, maar Sebastian Rode bewandelt deze zomer de omgekeerde weg. Volgens BILD zijn de zwart-gelen het met Rode eens geworden over een contract voor de komende jaren en moeten nu alleen nog de onderhandelingen met Bayern tot een succesvol einde gebracht worden.

/

Naar verwachting moet Rode zo’n twaalf miljoen euro kosten. De 25-jarige Duitser, die in de zomer van 2014 van Eintracht Frankfurt naar Bayern verkaste, is de beoogde opvolger van Ilkay Gündogan. Die staat voor een transfer naar Manchester City, waar hij kan gaan samenwerken met Josep Guardiola. Rode heeft op dit moment nog een contract tot medio 2018 in de Allianz Arena.

De middenvelder kwam maar weinig in actie bij Bayern in de voorbije twee seizoenen: hij deed 38 keer mee in de Duitse competitie, waarvan 27 keer als invaller. In Dortmund hoopt hij meer speeltijd te krijgen en zijn reputatie in ere te herstellen. Borussia Mönchengladbach dong ook naar zijn hand, maar verliest de strijd tegen BVB.

Bezig met laden …