Dortmund lijdt pijnlijke nederlaag in voor Klopp bijzondere wedstrijd

Gijs Freriks20 sep 2014, 20:20
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2014, 20:20

Borussia Dortmund heeft de Champions League-overwinning op Arsenal geen passend vervolg kunnen geven. De vicekampioen van Duitsland ging zaterdagavond namelijk met 2-0 onderuit bij FSV Mainz en blijft daardoor op zes punten na vier speelronden staan. Het Mainz van Kasper Hjulman is nog altijd ongeslagen.

Jürgen Klopp was van 1990 tot 2008 als speler en als trainer actief bij Mainz en kwam zaterdagavond dus ‘thuis’ aan de Bruchweg. De coach van die Schwarzgelben zal niet tevreden zijn geweest over de eerste helft die zijn elftal afwerkte, want men had de handen vol aan de tegenstander. Mainz ging mee in het hoge tempo en kreeg ook twee heel aardige kansen, maar doelman Roman Weidenfeller keerde de inzetten van Shinji Okazaki en Dortmund-huurling Jonas Hofmann.

Die 05er verdedigden ver van het eigen doel af en Dortmund had moeite om de opponent tot verdedigen te dwingen. De bezoekers creëerden in de eerste helft wel de beste kansen, want Adrián Ramos kopte op aangeven van Shinji Kagawa net naast en schoot na een lage voorzet van Lukasz Pisczek tegen de paal. In de tweede helft was de eerste mogelijkheid opnieuw voor de Colombiaan, maar dit keer zag hij een schot voor de lijn worden geblokt door een verdediger.

Het gretige Mainz sloeg na 65 minuten toe: Okazaki gleed de bal op aangeven van invaller Jairo in het doel. Dortmund kreeg na zeventig minuten dé kans op de gelijkmaker, maar Ciro Immobile miste een strafschop en wacht daardoor nog altijd op zijn eerste goal in de Bundesliga. Die misser werd Dortmund fataal, want aan de andere kant besliste Mainz de wedstrijd door een eigen goal van Matthias Ginter.