voetbalzone

Dortmund rouwt na sterfgeval: 'Zet voetbal wel even op de achtergrond'

Bart Kruyt13 mrt 2016, 21:56
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2016, 21:56
Advertentie

Borussia Dortmund won zondag wel van FSV Mainz 05, maar die zege werd overschaduwd door een drama dat zich afspeelde op de tribune. Een fan overleed tijdens de wedstrijd aan de gevolgen van een hartaanval, terwijl een andere supporter met spoed naar het ziekenhuis moest. De spelers en de staf werden pas na afloop van de wedstrijd op de hoogte gebracht van het vreselijke nieuws.

/

Trainer Thomas Tuchel had tijdens de wedstrijd dan ook niet door wat er precies aan de hand was, al merkte hij wel dat het erg stil werd in het stadion: “Het was een zeer beklemmende situatie; ik kreeg het gevoel dat er iets ernstigs aan de hand was, maar ik wist heel lang niet wat er precies gebeurd was. Het stadion kwam in een soort spagaat door aan de ene kant het team te steunen en aan de andere kant te rouwen”, vertelde hij na afloop van de wedstrijd aan verslaggevers.

“We weten allemaal dat er veel belangrijkere zaken zijn dan het voetbal, daarom was er ook een dubbel gevoel. We baalden na afloop over de gemiste kansen, maar we hebben het er in de kleedkamer ook over gehad hoe we het ervaren hadden”, ging de trainer verder. Doelpuntenmaker Marco Reus sprak van een vreemde dag: “Het is tragisch en het zet de wedstrijd ook op de achtergrond. We hebben er op het veld niets van meegekregen en waren zelfs geïrriteerd vanwege de stilte in het stadion.”

Bezig met laden …