voetbalzone

Dortmund speelt zorgen weg, Nederlanders sneuvelen met Hertha BSC

Matthijs van Laar28 okt 2014, 21:20
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2014, 21:20
Advertentie

Borussia Dortmund heeft weer eens een overwinning op een Duitse tegenstander geboekt. In de Bundesliga ging de titelpretendent vier keer op rij onderuit, met een klassering onderin de rangschikking tot gevolg. De bekerontmoeting met 2. Bundesliga-club St. Pauli leverde die Borussen echter niet al te veel problemen op: 0-3. Jos Luhukay kende een minder prettige avond: de Nederlandse coach ging met zijn Hertha BSC onderuit in Bielefeld en kan de bekerdroom vaarwel zeggen.

voetbalzone

FC St. Pauli - Borussia Dortmund 0-3
Het gaat slecht met Borussia Dortmund in de Bundesliga en dat was voor Jürgen Klopp aanleiding om veel van zijn vaste basisklanten gewoon op te stellen in de uitwedstrijd bij Kultclub St. Pauli uit Hamburg. De tweedeklasser ondervond echter dat ook de allerbeste wil van de wereld tegen spelers als Mats Hummels, Shinji Kagawa en Marco Reus niet toereikend is om een resultaat te behalen. Borussia oogde geconcentreerd en maakte duidelijk dat er niet veel te halen was. De 0-1 van Ciro Immobile, na 33 minuten spelen, was dan ook dik verdiend. Kevin Grosskreutz legde de bal terug, waarna Kagawa de bal richting de Italiaan speelde. Die hoefde vervolgens alleen nog binnen te tikken.

Ruim tien minuten later was Immobile zelf aangever bij de 0-2, die op naam kwam van Reus. De Italiaan haalde de achterlijn en vond zijn meegekomen ploeggenoot, die doelman Philipp Tschauner kansloos liet. St. Pauli gooide na rust de schroom iets van zich af en deed beter mee, maar slaagde er niet in om echte onrust te veroorzaken in de solide laatste lijn van de bezoekers uit Dortmund. Die hield dan ook eenvoudig stand. In de slotfase zorgde Kagawa vervolgens voor het slotakkoord: de Japanner kreeg de bal knullig in de voeten gespeeld door Tschauner, die zijn fout moest bekopen met een derde tegentreffer.

Arminia Bielefeld - Hertha BSC 0-0 (4-2 n.s.)
Voor Luhukay, John Heitinga en Roy Beerens zit het bekertoernooi er alweer op. Met laatstgenoemde in de basiself kon de Bundesliga-club geen vuist maken tegen derdeklasser Arminia. Hertha had weliswaar het betere van het spel, maar creëerde te weinig om aanspraak te kunnen maken op een zege in reguliere speeltijd. Ook in de verlenging bleef het duel gespeend van doelpunten, waardoor strafschoppen uitsluitsel moesten brengen. Doelman Alexander Schwolow van de thuisploeg keerde twee Berlijnse inzetten en werd daarmee held van de avond in de SchücoArena van Bielefeld.

Bezig met laden …