voetbalzone

Dortmund-spil geeft op Japanse tv transfer naar Man United toe

Erik van Dam05 mei 2012, 16:02
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2012, 16:02
Advertentie

Shinji Kagawa zou op de Japanse televisie openheid van zaken hebben gegeven over zijn sportieve toekomst. Diverse Engelse en Duitse media melden zaterdag dat Kagawa aan Osaka TV heeft laten weten dat hij in de zomer aan de slag gaat bij Manchester United. In het geruchtencircuit wordt Kagawa al geruime tijd in verband gebracht met de regerend kampioen van Engeland.

/

Kagawa maakte in de zomer van 2010 de overstap van Cerezo Osaka naar Borussia Dortmund en kostte toen het bescheiden bedrag van 350.000 euro. Eenmaal in Dortmund bemachtigde hij al vlot een basisplaats en maakte hij acht doelpunten in het kampioensjaar van die Schwarz-Gelben. Dit seizoen kroonde Dortmund zich wederom tot kampioen en scoorde Kagawa zelfs elf keer.

Dortmund wilde het driejarig contract dat Kagawa bezit graag openbreken en verlengen, maar de Aziatische spelmaker hield de boot telkens af. Afgelopen week zette Borussia hem naar verluidt voor het blok: of hij tekende snel na afloop van de Duitse bekerfinale bij, of hij werd verkocht aan de hoogste bieder. Dat laatste lijkt nu te gaan gebeuren. Directeur Michael Zorc van Dortmund liet al naar buiten komen dat Kagawa waarschijnlijk in Engeland verder zou gaan, omdat beide partijen er niet in slaagden tot een akkoord te komen.

Manchester United is om meerdere redenen geïnteresseerd in Kagawa. Ten eerste willen the Red Devils de verjonging graag verder doorvoeren op het middenveld, waar de nodige spelers lopen die de dertig naderen of daar al (ver) overheen zijn. Daarnaast is Kagawa vanuit commercieel oogpunt een interessante aanwinst: United heeft in Japan een enorme supportersschare. “Op 12 mei speel ik mijn laatste duel voor Borussia en dan ga ik een nieuw hoofdstuk beginnen bij Manchester United”, zou Kagawa hebben laten weten.

Bezig met laden …