voetbalzone

Dortmund-ster Kagawa vliegt naar Engeland en is spoedig van United

Bart Kruyt15 mei 2012, 08:40
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2012, 08:40
Advertentie

Manchester United maakte maandagavond bekend dat Paul Scholes ook volgend seizoen nog voor de ploeg van Sir Alex Ferguson zal spelen, maar de routinier krijgt er wel een concurrent bij. Shinji Kagawa heeft besloten om zijn tot 2013 doorlopende contract bij Borussia Dortmund niet te verlengen en is volgens Kicker maandagavond in het vliegtuig naar Manchester gestapt.

/

Het ligt in de lijn der verwachting dat de transfer van de 23-jarige Japanner, die twee jaar voor Dortmund speelde en in beide seizoenen kampioen van Duitsland werd, nog deze week zal worden afgerond. Als een verrassing komt de aanstaande overgang niet: Kagawa heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag voor United wil spelen en afgelopen zaterdag werd hij tijdens de Duitse bekerfinale tegen Bayern München nog bekeken door Sir Alex Ferguson en Mike Phelan.

Het is nog niet bekend wat United zal betalen voor Kagawa, maar dat Dortmund een enorme winst gaat maken op de Aziaat, is duidelijk. Dortmund betaalde twee jaar geleden slechts 350.000 euro voor de spelmaker, die destijds nog in Japan voor Cerezo Osaka speelde. De 29-voudig international maakte in Duitsland een spectaculaire ontwikkeling door en vertrekt nu naar Engeland.

Dortmund-coach Jürgen Klopp gunt de technicus een transfer: "We kunnen Shinji's volledige kindertijd en de Japanse cultuur natuurlijk niet wegnemen. Waar Shinji werd geboren, betekent onze competitie helemaal niets. Daar praat men alleen over de Engelse Premier League en het is dan ook logisch dat Shinji in deze competitie wil gaan spelen", zei een realistische Klopp.

Bezig met laden …