voetbalzone

Dortmund wil Bayern te snel af zijn en hoopt op snelle deal met Ajax en Álvarez

Noel Korteweg18 mei 2023, 12:45
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2023, 12:45
Advertentie

Borussia Dortmund hoopt snel een akkoord te bereiken met Ajax en Edson Álvarez, zo meldt BILD. Die Borussen hopen op die manier concurrent Bayern München te snel af te zijn, dat eveneens op het vinkentouw zit voor de 25-jarige Mexicaan. Eerder meldden De Telegraaf en Voetbal International dat Ajax een prijskaartje van veertig miljoen euro heeft vastgesteld.

Dortmund volgt de verdediger annex middenvelder al geruime tijd en is bereid om ver te gaan voor zijn komst. De nummer twee van de Bundesliga en Bayern zouden in een hevige strijd verwikkeld zijn om de diensten van Álvarez, waarbij eerstgenoemde club hoopt dat het snel een akkoord kan bereiken met Ajax en de speler zelf. BILD meldt namelijk dat Bayern op 30 mei een meeting houdt waarbij het bestuur en de technische mensen onder meer de mogelijke komst van Álvarez bespreken.

Der Rekordmeister zou namelijk nog altijd geen definitief besluit hebben genomen of het een bod wil doen op de 62-voudig Mexicaans international. Dortmund wil daar van profiteren en Álvarez snel binnenhalen voordat Bayern er met hem vandoor gaat, zo klinkt het. De middenvelder is dit seizoen een van de dragende krachten bij Ajax en lijkt niet langer houdbaar. Door zijn tot medio 2025 lopende contract kunnen de Amsterdammers een aanzienlijke transfersom vragen. Geïnteresseerde clubs dienen minimaal veertig miljoen op tafel te leggen.

Álvarez werd in de zomer van 2019 voor vijftien miljoen euro overgenomen van het Mexicaanse América. Sindsdien staat de teller op 145 wedstrijden in alle competities, waarin hij dertien keer wist te scoren en zes keer als aangever fungeerde. Álvarez kan bij Bayern worden herenigd met Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui. Bij Dortmund ligt een weerzien met Sébastien Haller op de loer. Een tweestrijd tussen beide Duitse topclubs zou de prijs van de Mexicaans international kunnen opdrijven.

Bezig met laden …