Dortmund wint topper en passeert Bayern; Verhaegh viert eerste zege

Gijs Freriks20 sep 2015, 19:20
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2015, 19:20

Borussia Dortmund heeft de koppositie overgenomen van Bayern München. Der Rekordmeister won zaterdag met 0-3 van Darmstadt en een dag later rekende de achtervolger af met Bayer Leverkusen: 3-0. FC Augsburg won met 2-0 van Hannover 96 en Paul Verhaegh benutte een strafschop.

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 3-0
Dortmund maakte zondag doelpunt nummer zestien, zeventien en achttien na vijf speelronden in de Bundesliga en vestigde daarmee een clubrecord. De score werd na negentien minuten geopend door Jonas Hofmann, die Bernd Leno omspeelde en de openingstreffer verzorgde. Hofmann, Ilkay Gündogan en Henrikh Mkhitaryan (tweemaal) hadden daarvoor al kansen op de 1-0 laten liggen. De voorsprong was uiteindelijk terecht, maar Javier Hernández had al gauw gelijk kunnen maken toen hij na twintig minuten oog in oog met doelman Roman Bürki kwam te staan, maar ruim naast mikte met een chip. Beide partijen doken in het restant van de eerste helft nog een paar keer voor het vijandelijke doel op, maar het bleef bij die ene goal van Hofmann.

In de tweede helft waren Pierre-Emerick Aubameyang en Chicharito dicht bij een treffer, alvorens Shinji Kagawa er na een prachtige korte combinatie met Mkhitaryan 2-0 van maakte. Mkhitaryan is daarmee in alle zes laatste wedstrijden van Dortmund direct betrokken geweest bij ten minste één doelpunt. Ruim een kwartier voor tijd werd het ook nog 3-0 in het Signal Iduna Park: Wendel veroorzaakte een strafschop waarop Aubameyang hard raak schoot. Adnan Januzaj en Kagawa lieten vervolgens mogelijkheden op de 4-0 onbenut. Dortmund verloor in mei 2013 overigens voor het laatst in de Bundesliga nadat men in de rust op voorsprong stond.

FC Augsburg - Hannover 96 2-0
Augsburg kon zondag eindelijk zijn eerste zege van het seizoen bijschrijven. De Europa League-deelnemer ging fel van start, kreeg via onder anderen Tim Matavz een goede kans om de score te openen en kwam na een half uur uiteindelijk op 1-0. Alexander Esswein scoorde op aangeven van Verhaegh en drie minuten later benutte de drievoudig Oranje-international een strafschop, nadat Miiko Albornoz een overtreding had begaan. Ook in de tweede helft kwam Hannover er niet aan te pas en Matavz vergat er na een uur 3-0 van te maken. De ruim 28.500 toeschouwers in de WWK Arena waren echter ook uiterst content met de 2-0 uitslag.