Dortmund wint weer en neemt hoogste positie sinds september in

Daniel Cabot Kerkdijk20 feb 2015, 21:26
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2015, 21:26

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond de derde opeenvolgende overwinning geboekt. Het team van Jürgen Klopp was na de eerdere zeges op SC Freiburg en FSV Mainz 05 ook te sterk voor het VfB Stuttgart van Huub Stevens: 2-3. Pierre-Emerick Aubameyang, Ilkay Gündogan en Marco Reus zorgden ervoor dat die Borussen op een tiende plek overnachten; de hoogste stek in de Bundesliga sinds eind september. Stuttgart blijft hekkensluiter.

De ploeg van Klopp was in de eerste helft de betere partij, raakte na de gelijkmaker van Stuttgart niet van slag en ging met een 1-2 voorsprong de rust in. In de 25e minuut nam Borussia de leiding. Na voorbereidend werk van Reus en Shinji Kagawa schoot Aubameyang het leer hoog en verdiend achter Sven Ulreich. Luttele minuten later nivelleerde de ploeg van Stevens de tussenstand. Na een lichte charge van Nuri Sahin op Georg Niedemeier benutte Florian Klein een elfmetertrap. De 1-2 van BVB viel zes minuten voor rust. Gündogan kreeg de bal mee via de hak van Kagawa en schoot de bal in de korte hoek achter Ulreich.

Na de onderbreking vroegen de supporters van Stuttgart zich af waarom de ploeg van Stevens niet op jacht naar de gelijkmaker ging. De thuisploeg beperkte zich tot verdedigend voetbal, terwijl Dortmund niet de indruk maakte om de wedstrijd in het slot te willen gooien. De ploeg van Klopp wisselde het onder druk zetten van Stuttgart, zonder kansen te creëeren, af met countervoetbal. Twee minuten voor tijd nam Reus de 1-3 voor zijn rekening, maar dat was niet het laatste wapenfeit van de wedstrijd. In de extra tijd kopte Niedermeier de 2-3 achter Roman Weidenfeller; tot meer waren die Schwaben niet in staat.