voetbalzone

Dost baalt na debuut: 'Op deze manier was niet de bedoeling'

Bart Kruyt28 mrt 2015, 23:00
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2015, 23:00
Advertentie

Bas Dost zat al eens eerder bij de selectie van het Nederlands elftal, maar mocht toen nog niet in actie komen. Zaterdagavond maakte de aanvaller alsnog zijn debuut: Guus Hiddink bracht Dost bij een 0-1 achterstand tegen Turkije in de ploeg als stormram. "Ondanks mijn debuut sta ik hier niet echt met een lekker gevoel, want ik had verwacht dat we zouden winnen", zei Dost na afloop.

voetbalzone

Nederland kwam niet verder dan een gelijkspel: een door Klaas-Jan Huntelaar van richting veranderd schot van Wesley Sneijder betekende in blessuretijd de 1-1. De UEFA heeft dit doelpunt overigens op naam van Huntelaar gezet. Dost had geen kansen gekregen om zijn debuut op te luisteren met een goal. "Natuurlijk hoopte ik dat ik erin zou komen, maar op deze manier was niet de bedoeling. Toch heb ik nog wel een paar keer voor gevaar kunnen zorgen toen Daley Blind mij aanspeelde en ik breed kopte. We hadden kunnen winnen", baalde de spits.

"Turkije-thuis, dat moet Nederland normaal gesproken winnen", stelde Dost in gesprek met de NOS. "Ik weet niet waarom het nu niet lukt, ik zit er natuurlijk ook pas net bij. Wij hadden de overhand, maar zij kregen de beste kansen. Uiteindelijk mag je nog blij zijn met 1-1, maar verder is een gelijkspel thuis tegen Turkije natuurlijk balen."

Bezig met laden …