Dost beleeft prachtig debuut bij zege Sporting; Castaignos ontbreekt

Gijs Freriks10 sep 2016, 21:11
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2016, 21:11

Sporting Portugal heeft als enige ploeg in de Liga NOS alle vier de wedstrijden van dit seizoen gewonnen. Het team van Jorge Jesus rekende af met Marítimo, Paços Ferreira en FC Porto en bond zaterdagavond Moreirense aan de zegekar: 3-0. Bas Dost maakte zijn debuut en nam de derde treffer voor zijn rekening.

/

De achtvoudig international van het Nederlands elftal stond samen met Alan Ruiz in de aanval, terwijl Luc Castaignos nog niet in de wedstrijdselectie was opgenomen. De score werd na 27 minuten geopend door Gelson, die de bal na een voorzet van William Carvalho met wat fortuin controleerde en vervolgens binnen tikte. Zeven minuten later moest Moreirense ook nog eens met tien man verder: middenvelder Neto ging hard door op Carvalho en kreeg een tweede gele kaart.

Sporting speelde geen geweldige eerste helft, maar zat desondanks op rozen en verdubbelde na 55 minuten spelen de marge. Onder toeziend oog van Éric Cantona kopte Campbell de 2-0 binnen en twee minuten later tikte Dost de bal na een voorzet van Ezequiel Schelotto tegen de touwen. Dost bleef de hele wedstrijd staan, maar meer doelpunten zouden er niet vallen.