Dost en Huntelaar maken in Bundesliga einde aan droogte

Thijs Post02 mei 2015, 17:24
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2015, 17:24

Bas Dost en Klaas-Jan Huntelaar zijn eindelijk weer tot scoren gekomen in de Bundesliga. Dost maakte bij VfL Wolfsburg een einde aan een droogte van 877 minuten, Huntelaar eindigde bij Schalke 04 een droogte van 1.196 minuten. Huntelaar maakte er zelfs twee in het met 3-2 gewonnen duel met VfB Stuttgart. Dost kwam met zijn ploeg niet tot een zege.

VfL Wolfsburg - Hannover 96 2-2
Dost had al 12 wedstrijden en 877 officiële speelminuten niet meer gescoord, maar zaterdag was het eindelijk weer eens zo ver. Kevin De Bruyne dribbelde zich tussen drie tegenstanders van Hannover 96 knap vrij en gaf de bal voor; Dost werkte binnen. Voor de fantastische spelmaker De Bruyne was dat alweer assist nummer achttien van het seizoen, waarmee hij een record in de Bundesliga evenaarde. In het seizoen 2008/09 kwam Zvjezdan Misimovic, ook van VfL Wolfsburg, eveneens tot achttien. De Bruyne was echter nog niet klaar, want even voor rust gaf hij de bal ook nog eens aan Ivan Perisic. De Kroaat haalde op prachtige wijze uit en voor De Bruyne was het dus zijn negentiende assist van het seizoen.

Ongelooflijk maar waar gaf VfL Wolfsburg het direct na rust helemaal weg. Hannover 96 kwam rap terug tot 2-1, toen Jimmy Briand voorkroop bij keeper Diego Benaglio. Niet veel later was het zelfs gelijk. Salif Sané kreeg de bal wat achter zich, draaide zich om en vond de hoek met een heerlijke omhaal.

Schalke 04 - VfB Stuttgart 3-2
Net als Dost had ook Huntelaar al tijden niet meer gescoord. De Nederlander moest zelfs nog langer wachten op een goal dan zijn collega van VfL Wolfsburg: Huntelaar stond in de Bundesliga alweer 1.196 minuten droog. Tegen degradatiekandidaat VfB Stuttgart kon Huntelaar simpel binnenschieten voor zijn achtste competitiegoal van het voetbaljaar. Schalke 04 speelde uitstekend in de openingsfase en was goed op weg naar meer doelpunten, maar uit het niets sloeg Martin Harnik toe namens de ploeg van Huub Stevens. Dat deed hij met een uitstekende lob.

De bezoekers kregen in de rust vermoedelijk het idee dat er iets te halen viel, want de ploeg van Stevens kwam een stuk frisser uit de kleedkamer. Nadat er al een reuzenkans was gemist tekende Filip Kostic wel voor de 1-2. De ex-speler van FC Groningen kreeg niet veel later zelfs een kans op de 1-3, maar schoot de bal rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal. De thuisploeg krabbelde weer wat op en met zijn tweede treffer van de middag bezorgde Huntelaar zijn ploeg nieuwe hoop op een driepunter. Schalke 04 geloofde er weer in, trok met man en macht naar voren en kreeg de beloning via Kevin-Prince Boateng: 3-2.

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 1-1
Voor TSG Hoffenheim (de nummer zeven van de ranglijst met veertig punten) en Borussia Dortmund (achtste met een puntje minder) was de onderlinge ontmoeting van zaterdag extreem belangrijk met het oog op Europees voetbal. Een hoogstaande partij maakten beide ploegen er in de eerste helft in ieder geval niet van. Kansen vielen er zelden te noteren, maar na 45 minuten stond het wel 1-1. Na een ruim halfuur draaide Kevin Volland knap weg voor de 1-0, nog geen twee minuten later kopte de felbegeerde Mats Hummels binnen uit een hoekschop voor de gelijkmaker. Na de onderbreking kwam er geen verandering meer in de score en met name Borussia Dortmund schoot daar weinig mee op.

Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 1-0
Thomas Schaaf was liefst 41 jaar werkzaam voor Werder Bremen; eerst als speler, vervolgens als trainer. Zaterdag keerde hij voor het eerst sinds zijn afscheid terug in het Weserstadion, als coach van Eintracht Frankfurt. Schaaf zag zijn ploeg, maar ook Werder, de nodige fouten maken, waardoor er voldoende kansen te noteren vielen. Bij rust stond het desondanks nog 0-0, maar in de tweede helft kwam er beweging in de score. Twintig minuten na de thee opende Davie Selke de score, door een indraaiende vrije trap binnen te werken. Frankfurt moest dus in de achtervolging, maar Werder bleef de gevaarlijkste ploeg: Selkie zag zijn inzet tegen de lat getikt worden, terwijl ook Franco di Santo nog dicht bij een goal kwam. Gescoord werd er evenwel niet meer en dus bleef het bij 1-0.

SC Freiburg - Paderborn 1-2
Het duel tussen SC Freiburg en Paderborn was een echte degradatiekraker. De bezoekers wonnen, met 1-2, en zetten daarmee een flinke stap richting een langer verblijf in de Bundesliga. Freiburg was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en Admir Mehmedi miste nog een grote kans, voordat Nils Petersen de score vijf minuten voor rust opende. Jonathan Schmid haalde de achterlijn en legde de bal goed terug op zijn ploeggenoot, die alweer zijn zevende doelpunt maakte voor de club waar hij sinds januari actief voor is. Freiburg stond er dus goed voor, maar in de rust draaide Paderborn de rollen om: Lukas Rupp werd de grote man bij de bezoekers, door twee keer te scoren (1-2). Paderborn heeft nu een punt meer dan Freiburg en staat boven de degradatiestreep.

FC Augsburg - 1. FC Köln 0-0
Voor aanvang van de wedstrijd tegen 1. FC Köln maakte FC Augsburg bekend dat Alex Manninger, Halil Altintop en Paul Verhaegh hun contracten bij de club verlengd hebben. De twee laatstgenoemde spelers begonnen in de basis, maar Manninger zat op de bank en zag vanaf de kant een saaie eerste helft, met nauwelijks kansen. Augsburg was wel de betere ploeg en verdiende het ook om te winnen, maar daar slaagden de gastheren dus niet in. Een kwartier voor het einde kreeg Jeong-Ho Hong nog de beste kans namens Augsburg: hij kon koppen na een indraaiende vrije trap, maar zag zijn inzet net langs de voor hem verkeerde kant van de paal rollen. De wedstrijd tussen Augsburg en Köln eindigde daardoor zoals hij begonnen was, zonder doelpunten.