voetbalzone

Dost houdt ongelooflijk vormpeil van 2015 vast tegen Hertha BSC

Thijs Post22 feb 2015, 18:17
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2015, 18:17
Advertentie

Er staat in 2015 geen enkele maat op Bas Dost. Twee goals tegen Bayern München, één tegen TSG Hoffenheim, vier tegen Bayer Leverkusen, tussendoor nog twee in de Europa League en zondag weer twee tegen Hertha BSC. Met zijn twee doelpunten tegen de hoofdstedelingen bezorgde Dost zijn ploeg drie punten: 2-1.

voetbalzone

De in supervorm stekende Dost was na tien minuten tegen Hertha BSC, waar Roy Beerens in de tweede helft mocht invallen, voor het eerst trefzeker. Een voorzet van Vieirinha werd op handige wijze doorgekopt door André Schürrle, die nog even over zijn schouder keek om te zien waar Dost zich bevond. De spits gaf de bal vervolgens een veeg; het ding viel in de korte hoek. Dat was de eerste kans van de wedstrijd en ook na de goal waren de kansen schaars.

Uit het niets, na een halfuur spelen, kwam Hertha BSC op gelijke hoogte. Julian Schieber gaf het laatste zetje en dat zorgde ervoor dat VfL Wolfsburg weer opnieuw moest beginnen. Het team van trainer Dieter Hecking had de bal, maar kon in het eerste bedrijf maar weinig creëren. Pas na rust werd het weer gevaarlijk. Schürrle verprutste een door Dost geboden kans, door hoog over te schieten. Dost zelf kwam later net niet bij een voorzet van diezelfde Schürrle.

Het tweede moment van Dost zou toch nog komen. Met een fantastisch afstandschot hamerde Luiz Gustavo de bal tegen de paal en Dost anticipeerde sneller dan zijn directe tegenstander. De Nederlander tikte binnen en dook dol van vreugde naar het gras voor zijn negende competitietreffer van 2015.

Bezig met laden …