voetbalzone

Dost: 'Ik kon maar één ding doen: alles geven voor het Nederlands elftal'

Daniel Cabot Kerkdijk14 nov 2015, 05:45
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2015, 05:45
Advertentie
voetbalzone

Bas Dost bekroonde zijn eerste basisplaats vrijdag in het Nederlands elftal meteen met zijn eerste treffer voor de nationale ploeg. De aanvaller maakte de openingstreffer in de oefeninterland tegen Wales (2-3). Dost hoorde enkele dagen geleden dat hij aan het startsignaal zou verschijnen. "Ik heb er volop van genoten."

"En dan maakte ik ook nog mijn eerste doelpunt, dat is toch wel iets bijzonders.'' Dost kreeg van bondscoach Danny Blind de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar en Luuk de Jong. Hij profiteerde ook van de afwezigheid van Robin van Persie. De aanvaller komt momenteel niet in de plannen van Blind voor. "Ik mag mijn handjes dichtknijpen dat ik mocht spelen'', erkende Dost.

"Ik kon maar één ding doen en dat was alles geven. Dat heb ik ook gedaan.'' Dost kopte uit een uitstekende voorzet van Daryl Janmaat de 0-1 binnen. Hij weet als geen ander dat de één of twee ballen die een een spits tijdens een wedstrijd krijgt, erin moeten. "Toen die fantastisch voorzet van Daryl Janmaat kwam, wist ik: dit is mijn moment, ik moet scoren.''

Bezig met laden …