voetbalzone

Dost: ‘Ik moet meer een beest worden, al zal ik er nooit uitzien als Zlatan’

Peter Nusselder21 okt 2015, 15:58
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2015, 15:58
Advertentie

Al in 2012 verhuisde Bas Dost van sc Heerenveen naar VfL Wolfsburg, maar pas afgelopen seizoen beleefde de spits zijn doorbraak in de Bundesliga en begon hij weer zo makkelijk te scoren als hij voorheen deed in de Eredivisie. De Oranje-international denkt dat hij zich nog kan verbeteren.

voetbalzone

De 26-jarige Dost geeft aan dat hij zich vooral in fysiek opzicht nog kan ontwikkelen en probeert dat te doen middels krachttraining. “Ik moet meer een beest worden”, vertelt de aanvaller aan Helden, “al zorgt mijn lichaamsbouw en relatief trage spierontwikkeling ervoor dat ik er waarschijnlijk nooit zo zal uitzien als Zlatan Ibrahimovic”, zegt de Nederlander, doelend op de sterspeler van Paris Saint-Germain.

Dost is overigens van mening dat hij al een flinke groei heeft doorgemaakt. “Als ik mezelf nu zou moeten beoordelen op fysiek vlak, op een schaal van één tot tien, zou ik mezelf iets tussen een zes en een zeven geven. Waar de Bas Dost aan het begin van zijn carrière een twee of een drie krijgt. Ik doe inmiddels lang niet alles meer op talent en intuïtie.”

Bezig met laden …