voetbalzone

Dost: ‘Ik voelde mij genaaid, Ajax was mijn club...’

Gijs Freriks06 mrt 2016, 10:19
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2016, 10:19
Advertentie

Bas Dost leek in de winter van 2011 naar Ajax over te stappen. De aanvaller doorliep de medische keuring in Amsterdam, maar hoorde daarna dat de transfer niet kon worden afgerond. “Ik kreeg om 23.55 uur te horen dat het niet doorging. Ik weet tot op de dag van vandaag niet waarom”, aldus Dost bij De Tafel van Kees.

/

“Er zullen allerlei dingen hebben meegespeeld, maar het ging niet door en dat was een flinke teleurstelling. Danny Blind en Frank de Boer belden de volgende dag, maar ik was niet voor rede vatbaar en heb daarom maar niet opgenomen. Ajax was altijd mijn club en als je dan op zo’n manier genaaid wordt, dan heb je daar niet zoveel meer mee. Het was verleden tijd”, sprak de spits van VfL Wolfsburg zondag in het praatprogramma van FOX Sports.

Ajax of een andere Nederlandse vereniging hoeft zich in de zomer ook niet meer bij de 26-jarige Dost te melden: “Een terugkeer naar de Eredivisie is nu niet het juiste moment. Ik heb geen enkele reden om terug te gaan, want met Wolfsburg doe ik goed mee in de Champions League.” Dost zou in 2011 voor minimaal vierenhalf miljoen euro overstappen naar Ajax, maar er was volgens zijn zaakwaarnemer geen tijd meer om de deal af te handelen. Heerenveen ontkende echter dat er überhaupt een akkoord was bereikt.

Bezig met laden …