voetbalzone

Dost krijgt concurrent van 12,5 miljoen: ‘Zo’n type hadden we nog niet’

Gijs Freriks10 mei 2015, 17:40
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2015, 17:40
Advertentie

Max Kruse transfereert na dit seizoen van Borussia Mönchengladbach naar VfL Wolfsburg. Dat hebben de clubs zondagmiddag via de officiële kanalen laten weten. De aanvaller tekent een vierjarig contract en kost Wolfsburg naar verluidt 12,5 miljoen euro. Dat bedrag was als gelimiteerde transfersom in het contract van de Duitser opgenomen.

voetbalzone

De 27-jarige Kruse gaat volgens boulevardkrant BILD vijf miljoen euro per jaar verdienen bij de club van onder anderen Bas Dost. “We zijn blij dat hij voor Wolfsburg heeft gekozen. Hij is een Stürmertyp die wij nog niet in onze selectie hadden”, zegt directeur Klaus Allofs. Trainer Dieter Hecking noemt de aanwinst een ‘technisch sterke, snelle en doelgevaarlijke spits’.

“Ik ben trots dat ik voor Wolfsburg ga spelen. Ik focus mij nu nog op Borussia, maar na de zomer hoop ik mijn nieuwe club aan successen te helpen”, zegt Kruse er zelf over. Hij speelde eerder voor onder meer SC Freiburg en kwam voor Mönchengladbach tot 22 doelpunten in 65 wedstrijden in de Bundesliga.

Bezig met laden …