voetbalzone

Dost krijgt concurrentie van 'beste spits van Duitsland'

Yanick Vos17 aug 2016, 20:03
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2016, 20:03
Advertentie

Bas Dost heeft er met Mario Gómez een concurrent bij. VfL Wolfsburg heeft de komst van de 31-jarige Duitse spits woensdag bekend gemaakt. Gómez komt over van Fiorentina en kost volgens Duitse media zeven miljoen euro.

/

Gómez speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Besiktas. In Turkije was hij goed voor 26 doelpunten en werd hij kampioen met de Turkse topclub. “Mario is een spits van internationaal kaliber. Zijn komst sluit aan bij onze ambities”, zegt sportief directeur Klaus Allofs op de clubwebsite van Wolfsburg.

Gómez speelde in de Bundesliga eerder voor VfB Stuttgart en Bayern München. Deze zomer was hij basisspeler in de nationale ploeg van Duitsland op het EK in Frankrijk. “Wat mij betreft is Mario de beste spits van Duitsland. Zijn successen en statistieken spreken voor zich. Het is een leider die past bij ons team en de club”, aldus trainer Dieter Hecking. Donderdag staat Gómez voor het eerst op het trainingsveld bij Wolfsburg. “Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging”, zegt Gómez. “Ik ben blij terug te keren in de Bundesliga.”

Bezig met laden …