voetbalzone

Dost krijgt gezelschap van voormalig beste speler uit België

Bart Kruyt06 jan 2013, 10:25
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2013, 10:25
Advertentie

Klaus Allofs staat op het punt om zijn eerste grote transfer bij VfL Wolfsburg af te ronden. De manager bevestigt dat er een akkoord is bereikt met Borussia Dortmund over een transfersom voor Ivan Perisic, die zelf al een overeenkomst had bereikt met Wolfsburg over een samenwerking. De Kroatische middenvelder zal om 14.00 uur worden voorgesteld aan de pers en supporters.

/

Wolfsburg betaalt naar verluidt 7,5 miljoen euro voor Perisic, die anderhalf jaar geleden voor twee miljoen euro minder werd overgenomen van Club Brugge. Borussia maakt dus nog winst op de 23-jarige middenvelder, terwijl hij in Dortmund nooit een basisplaats heeft weten te veroveren. Perisic begon in zijn eerste seizoen acht keer in de basis in de Bundesliga en in de eerste seizoenshelft van dit voetbaljaar mocht hij vijf keer starten.

Met invalbeurten kwam de teller van Perisic in het shirt van Borussia op 42 competitiewedstrijden en daar zal het bij blijven. De middenvelder was ontevreden over het uitblijven van een basisplaats, liet daarom al weten dat hij wilde vertrekken en krijgt zijn zin. Wolfsburg neemt de beste speler van de Belgische competitie uit het seizoen 2010/11 over van de landskampioen.

Bezig met laden …