voetbalzone

Dost kritisch op eigen coach: 'Dat is gekkenwerk in mijn optiek'

Matthijs van Laar20 okt 2015, 15:17
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2015, 15:17
Advertentie
voetbalzone

Bas Dost is in 2015 aan het scoren geslagen voor VfL Wolfsburg, maar hij zet openlijk zijn vraagtekens bij de opdrachten van coach Dieter Hecking. Die eist van de Nederlander dat hij naast het maken van doelpunten ook veel meters maakt voor het elftal. “Dat is gekkenwerk in mijn optiek”, zegt hij in een interview met de NOS.

Hecking stelt juist dat Dost een betere voetballer is geworden door de extra arbeid die hij is gaan leveren. “In het moderne voetbal moet een spits altijd in beweging zijn”, vindt hij. “Bas heeft zich dat inmiddels eigen gemaakt en hij merkt dat het zijn spel geen slecht doet.” Vervolgens komt de international van het Nederlands elftal met een andere lezing.

“Ik zie soms waardes van mezelf, dat ik inspanningen lever…gekkenwerk. Ik loop soms voor rust al vijf of zes kilometer. Dat zijn waardes die horen bij een middenvelder. Bij een spits kun je je dat eigenlijk niet voorstellen”, aldus Dost. “Je verovert een bal, bent nog aan het bijkomen en dan komt er al een voorzet. Maar iedereen verwacht wel dat je dan klaarstaat om die bal binnen te schieten.”

Dost treedt woensdagavond waarschijnlijk aan tegen PSV, dat in Duitsland op bezoek gaat bij de nummer twee van de Bundesliga van het afgelopen seizoen. De Nederlandse goalgetter had daar een belangrijk aandeel in: hij scoorde 16 keer in 21 optredens. Dit jaar staat de teller na negen competitieduels alweer op zes treffers.

Bezig met laden …