voetbalzone

‘Dost liep rond als een kind van wie het speelgoed was afgepakt, dat kan niet’

Thijs Post19 sep 2015, 18:55
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2015, 18:55
Advertentie

Bas Dost was zaterdag de grote man bij VfL Wolfsburg door als invaller twee keer te scoren tegen Hertha BSC (2-0). Trainer Dieter Hecking was uiteraard blij met de zege, maar het lijkt erop dat hij nog een hartig woordje gaat spreken met de Nederlander. Dost was de voorbije dagen namelijk niet de meest vrolijke persoon op de club.

voetbalzone

Mogelijk had het te maken met de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou. Dost begon die wedstrijd als basisspeler, maar werd in de rust naar de kant gehaald. “Voor het elftal is het natuurlijk mooi dat Dost twee doelpunten heeft gemaakt. Maar hoe hij de afgelopen drie dagen heeft rondgelopen, als een kind van wie het speelgoed is afgepakt, dat kan niet. Dat is egoïsme”, aldus Hecking tegen Kicker.

“Hij gedroeg zich zo, dat iedereen kon zien dat hij geïrriteerd was. Nu heeft hij het juiste antwoord gegeven.” Dost zelf zegt tegen Die Welt dat hij niet verwacht had op de reservebank te zitten. “Het was een verrassing, ik kwam er vrijdag op de training pas achter. Dan moet je de kansen benutten die je krijgt.”

Bezig met laden …