voetbalzone

Dost meldt zich af bij Hiddink voor duels met VS en Letland

Erik van Dam01 jun 2015, 15:34
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2015, 15:34
Advertentie
voetbalzone

Bas Dost heeft zich bij bondscoach Guus Hiddink afgemeld voor de komende twee interlands van Nederland. Oranje komt aanstaande vrijdag in vriendschappelijke verband uit tegen de Verenigde Staten en kruist een week later de degens met Letland in de EK-kwalificatiereeks. Tweevoudig international Dost heeft echter last van hamstringklachten en heeft zich daarom afgemeld bij de coach.

Zaterdag speelde de lange spits van VfL Wolfsburg nog mee in de gewonnen bekerfinale tegen Borussia Dortmund. Hij begon niet helemaal fit aan de eindstrijd, maar speelde toch negentig minuten mee en nam een doelpunt voor zijn rekening. Uiteindelijk trokken die Wölfe de eindstrijd met 1-3 naar zich toe. Dost is nu echter niet meer bij machte een rol van betekenis te spelen tegen de Amerikanen of Letten en is er dan ook niet bij.

Afgelopen vrijdag liet Hiddink zelf al drie man afvallen uit de spelersgroep: Leroy Fer (net hersteld van een knieblessure), Nigel de Jong en Jeroen Zoet (om tactische redenen) vielen gedrieën af. In een eerder stadium vielen Hakim Ziyech en Sven van Beek weg. De selectie bestond vrijdag nog uit 27 namen, maar na het wegvallen van Dost dus nog uit 26 man.

Bezig met laden …